Moravská Bowlingová Liga je rozehrána

4. 10. 2021 Od Admin

Kaštanka

Bowlingu Kaštanka se v sobotu 2.10.2021 rozehrála úvodní sezóna Moravské Bowlingové Ligy za účasti 6 družstev. Premiérovou čest dostaly týmy KaštankaDědci a PaKoPa, zastupující Bowling Kaštanka a partnerského centra Xbowling ValMez reprezentovaly týmy LTL BaťaDo kapsy a CNC Produkt. Nabídly jsme hráčům soutěž, která by se mohla líbit.

Tato liga je určena hráčům starším 40 let s možností jednoho mladšího hráče, čili to není v žádném případě klasická seniorská liga a také ani soutěž na úrovni Extraligy. Prostě liga, která by nás, Vás, mohla bavit. Kde jde v prvé řadě o příjemné setkání s přáteli na bowlingu a pěkně si zahrát, bez emocí, bez stresujících faktorů. V žádném případě také není konkurenční soutěží naší oblíbené ABL. Myšlenka, spojit družebně Brno s Valašským Meziříčím, zrála nějakou dobu v hlavách hlavním organizátorům, kterými jsou Ondřej Surán a Petr Roubalík a podařilo se. Máme za sebou úvodní hrací den a dle názoru zúčastněných, to bylo parádní sobotní dopoledne.

Tato soutěž také není v žádném případě uzavřená. Systém je velice podobný ABL, to znamená, že kalendářní rok bude mít dvě samostatné sezóny. Podzimní část a jarní část. Pro jarní část již připravujeme druhou skupinu, takže se zájemci mohou hlásit. Pro tuto příležitost je připravena OBSAZOVAČKA. MBL bude mít svou samostatnou hlavní stránku na webovkách Xbowling ValMez (v sekci SOUTĚŽE – Moravská Bowlingová LIga) a výsledky s články budou poté také prezentovány na stránkách Bowlingu Kaštanka. Současně bude MBL prezentována také na celorepublikových stránkách BowlingWeb. Program a výsledkový servis je zajištěn na stránkách Bowlingová Liga, kde samozřejmě bude vždy v HD připravený ONLINE výsledkový servis tak, jak jej znáte například z ABL. Tolik ohledně MBL. Tyto informace nejsou určené primárně účastníkům podzimní sezóny, ale také pro týmy, který by měly zájem hrát tuto soutěž.

Samotný hrací den vyzněl nejlépe pro domácí tým Kaštanka (20 bodů). Od úvodního zápasu šla Kaštanka do vedení a to uhájila i přes prohru 2:3 s týmem Do kapsy. Jednu prohru, právě s Kaštankou, si připsal také CNC Produkt (18 bodů). Zvládl však vítězně zápas o druhé místo a spoluaktérem byl opět tým Do kapsy (15 bodů). Ten si však vylámal zuby ještě na LTL Baťa a tudíž průběžné třetí místo. O dva body méně má právě zmíněný LTL Baťa (13 bodů) a úvodní večer naznačil, že právě tyto čtyři týmy by se mohly prát o tři místa na piedestalu. Na pátém místě je pak srdnatě bojující družstvo PaKoPa (8 bodů) a HD se moc nevydařil Dědkům (1 bod), kteří uzavírají tabulku na šestém místě.

Po pěti odehraných vzájemných soutěžních zápasech bude vždy následovat ještě jedna hra s názvem Týmová bonusovka. V tomto úvodním HD zahrála nejvyšší bonusovou hru 608 bodů Kaštanka. Na konci závěrečného 5. HD bude vložená soutěž vyhodnocena a tým s nejvyšším náhozem v Týmové bonusovce bude odměněn nějakou pěknou cenou. Tabulka ZDE.

Hráčem dne se stal Ondra Surán (Kaštanka) s parádním průměrem 225,00 bodu, nejvyšším náhozem 240 bodů a získanými 5 body. Stejně užitečný byl pro svůj tým Do kapsy Karel Orság. Hráčkou dne byla pak Lenka Lacigová (LTL Baťa) s průměrem 174,20 bodu. Týmové statistiky ovládla vedoucí Kaštanka díky nejvyššímu náhozu 621 bodů a nejlepšímu celodennímu, pěkně zarovnanému, průměru 600,00 bodu.

Z úvodního HD Moravské Bowlingové Ligy je to vše. K druhému kolu se přesuneme do Xbowlingu ValMez, hrajeme v sobotu 6.11.2021 a začátek je opět v 10:00 hodin. Díky všem za parádní sobotní bowlingové dopoledne. Těšíme se na Vás.

Výsledky 1. HD – ZDE

ZDROJ: http://www.bowlingweb.cz/turnaje/moravska-bowlingova-liga-je-rozehrana/